Mellisa's produkter indeholder ikke parabener

S T U
Start Op

 

Salvie økologisk      Inci-navn : Salvia Officinalis

Salvie kan blive op til 80 cm. Høj. En aromatisk busk, stofagtig urt med grågrønne lidt filtrede rundtakkede blade.

Navnet Salvie, den Latinske betegnelse, kommer af det Latinske ord ” salvare ”, som betyder at ” helbrede ”. 
I dag bruges Salvie til mange lidelser, f.eks. rødt, irriteret tandkød, dårlig hals, forstoppelse og uregelmæssig menstruation.

Hjemsted og dyrkning : 
lægesalvie hørte oprindeligt hjemme i Middelhavslandene, men gror nu i  tempererede egne og trives bedst i fuld sol. 
Salvie dyrkes fra frø om foråret. Bladene høstes om sommeren og tørres et mørkt sted.

Indholdsstoffer : 
Æterisk olie, thujon ca. 50 %, diterpen-bitterstoffer, flavonoider, fenolsyrer og garvestoffer.

Virkning : 
Adstringerende, antiseptisk, aromatisk, fordøjelsesfremmende, svedreducerende og nervestyrkende.

Forskning : 
Forskning har fastslået at tujon fra den æteriske olie er fordøjelsesfremmende. 
Tujon menes at have østrogenlignende effekt men i større mængder er tujon giftig. 
Fenolsyren og garvestofferne er stærkt betændelseshæmmende, krampestillende og antiseptisk.

Traditionel og nutid brug : 
Salvies indhold af antiseptiske, afslappende og adstringerende virkning gør planten gavnlig ved infektioner f.eks. øm hals, ømt tandkød og i creme virker salvie adstringerende og desinficerende. 
Dens adstringerende virkning gør salvie god ved diarre. Salvie er et godt tonikum, god at bruge i salater. 
Salvie både beroliger og styrker nervesystemet. Salvie østrogenlignende virkning gør den ideel ved menstruationsproblemer og menopause. 
Salvie nedsætter svedsekretion og hjælper ved svedeture i forbindelse med menopause. Tørrede salvieblade er gode at ryge ved astma. 
Ved insektbid, gnid da området med friske salvieblade.  

Mellisa anvender Salvie i vores produkter fordi:
- Salvie er antiseptisk og har en adstringerende virkning. 
- Salvie virker afslappende, rensende og beroligende på huden. 

 

Smørtræ inci navn butyrospermum parkii

er under udarbejdelse

 

 

Sojabønne           inci navn Glycine Soya

En indtil 1 meter høj enårig plante med 3-koblede blade, små hvide eller purpurfarvede blomster stivhårede bælge med strågule hår og kugleformede frø.

Hjemsted og dyrkning : 
Sojabønne er taget i kultur i Kina, men dyrkes fra varmt tempererede områder i troperne. Høstes når frøene er modne.

 Anvendte dele :
Frø og spirer.

Indholdsstoffer :
Frøene indeholder protein, fed olie, coumestrol, isoflavonoider, lecitin, vitaminer og mineraler. Coumestrol og isoflavonoiderne ligner kroppens eget østrogen.

Historie og folklore : 
Fra daglig føde i Asien er sojabønnen blevet en af verdens vigtigste fødeplante, der bruges til så at sige alt mellem himmel og jord.

Virkning og anvendelse : 
Sojabønner har kun en mild medicinsk virkning. 
Den kan stimulere kredsløbet og har generelt en afgiftende virkning. 
I Kinesisk medicin anses spirerne for at lindre sommerhede og feber. 

Mellisa anvender Sojabønner i vores produkter fordi:
-
Sojabønner indeholder protein, indeholder ydermere Lecitin, vitaminer og mineraler.   

 

 

Stedmoderblomst, vild     Inci-navn : Viola tricolor 

Indtil 20-30 cm. Høj enårig urt med rundtakkede blade. Blomsternes kronblade ligner violblomsten men er gullige, hvidlige, violette og blålige.

Hjemsted og dyrkning : 
Vild Stedmoderblomst hører hjemme i Europa og Vestasien. 
Den vokser vildt i Danmark på marker og enge. 
Den trives godt på mager sandet jord. 
De overjordiske dele høstes når planten er i blomst.

Indholdsstoffer : 
Flavonoider, methylsalicylat, slimstoffer, gummi, harpisk og et saponin.

Virkning og anvendelse :
I vestlig plantemedicin bruges Vild Stedmoderblomst som en udrensende plante og mod hudlidelser som f.eks. psoriasis og eksem. 
Et udtræk er kløestillende, god ved nældefeber. Indvortes er planten slimløsende og god ved bronkitis og kighoste. 
Den er også god ved urinvejslidelser og gigt.  

Mellisa anvender stedmoderblomst i vores produkter fordi:
- Stedmoderblomst virker betændelseshæmmende, og er derfor god til kroniske hudsygdomme som psoriasis, eksem, nældefeber, kløe og akne.
- Stedmoderblomst er god mod rød, tør, kløende og irriteret hud.

 

 

Squalana     Inci-navn : Squalana

Squalane, der også er kendt som perhydrosqualene, er en mættet hydrocarbon, der fås ved hydrogenering af squalene. 
Squalene er en alifatisk triterpen der blev isoleret fra hajlever af; Marcel, Tsujimoto og Chapman helt i begyndelsen af forrige århundrede.

Da squalene blev fundet i human sebum i ca. 10% niveau, blev man klar over dets vigtighed og mulige applikationer indenfor kosmetik og farma industrien. 
Det høje grad af umættethed gjorde det ustabilt, hvorfor man hydrerede det til squalane. 
I 50'erne var squalane en stor succes indenfor kosmetik.

Japanerne har generelt set en følsom hud, som er "uegnet" til de klimatiske forhold man finder i Japan. I erkendelse af dette, ses et meget stort antal formuleringer med Squalane på det japanske marked, også blandt de importerede produkter. Huden omdanner selv squalane til squalene efter behov, via dehydrogenase enzymer ! 
Selvom man i meget lang tid havde været klar over tilstedeværelsen af squalene i forskellige vegetabilske olier, hvedekim-, abrikos- og oliven olie i kvantiteter fra 0,1% til 0,7%, er det kun fornylig, takket være ny teknik, stor erfaring og viden, samt intensiv udvikling af en spansk producent, man har kunnet finde en metode til at producere kommercielle kvantiteter af squalane fra oliven olie, og derved løste tilgangs problemet

Mellisa anvender Squalana i vores produkter fordi:
- Squalane er god ved problem-hud, som ved tendens til eksem eller psoriasis. 
- Squalane udgør en naturlig bestanddel af huens fedt og virker derved beskyttende og blødgørende. 


Thea – Økologisk Grøn Te     Inci-navn : Camellia Sinensis

En optil 1,5 meter stedsegrøn busk med læderagtige grønne blade og velduftende hvide blomster.

Hjemsted og dyrkning : 
Dyrkes hovedsagelig i Kina, Indien og på Sri Lanka. 
Thea-planten har været brugt i årtusinder, formegentlig på grund af plantens høje indhold af C-vitamin.

Anvendte dele : 
Blade og knopper.

Indholdsstoffer : 
Thea indeholder xantiner, koffein, theobromin, garvestoffer, flavonoider, fed olie og C-vitamin.

Virkning og anvendelse :
Thea bruges bl.a. mod infektioner i fordøjelseskanalen. 
Virker adstringerende, svedfremmende, fordøjelsesfremmende og nervestyrkende.

Nyere forskning : 
Nyere forskning i Kina har vist at Thea virker godt mod leverbetændelse og Japansk forskning har vist at planten indeholder stoffer der modvirker nedbrydning af tænderne.  

Mellisa anvender thea i vores produkter fordi:
-
Thea-ekstrakt har et højt  indhold af naturlig C-vitamin. 
- Thea-ekstrakt virker adstringerende, opstrammende og cirkulationsfremmende.

 

 

Hamamelis / Troldnød     Inci-navn : Hamamelis virginiana  ( Hamamelidaceae )

Virginsk Troldnød er et skov træ som egentlig er hjemhørende i Canada og i de østlige dele af Østafrika. 
I Danmark er det et meget almindeligt prydtræ i haven. 
Træet giver gullige blomster om vinteren. 
Dyrkes fra stiklinger og frø. 
De virksomme blade indsamles om sommeren og tørres.

Indholdsstoffer : 
Garvestoffer ( 8-10 % ), flavonoider, bitterstoffer og æterisk olie.

Virkning :  
Stærk adstringerende, betændelseshæmmende, stopper indre og ydre blødninger.

Traditionel og nutidig brug : 
De Nordamerikanske indianere brugte Troldnød som omslag, dyppet i barkafkog, til behandling af svulster og betændelser især øjenbetændelse. 
Indvortes brugte de planten til at standse for kraftig menstruationsblødninger.
 
Troldnød kan også bruges som afkog til irriterede betændte øjne.  

Mellisa anvender Troldnød i vores produkter fordi:
-
Troldnød indeholder store mængder garvestoffer. 
- Troldnød har en adstringerende virkning som benyttes i cremer mod rynker – den opstrammer proteiner i huden.  Når Troldnød destilleres bevares dens adstringerende virkning. Det tyder på at der findes flere forskellige adstringerende stoffer end de kendte garvestoffer i planten.  
- Troldnød skaber et beskyttende dække, som fremmer modstandsdygtigheden overfor infektioner og heling af beskadiget hud. 
- Troldnød kan også hjælpe beskadige blodkar under huden – blodsprængninger.
- Troldnød er en god plante ved sart og betændt hud, f.eks. eksem.
-  Troldnød virker betændelseshæmmende. 

 

UVB-filter  Inci-navn :  

-siden er under opbygning.  

 

UVA-filter       Inci-navn :  

-siden er under opbygning.

 


Copyright © 2000 Mellisa Naturkosmetik Aps  Senest opdateret: 26. marts 2009