Mellisa's produkter indeholder ikke parabener

W V X Y
Start Op



 
Valnød 
   Inci-navn : Juglans Regia

Valnøddetræet er et løvfældende træ, optil 30 meter højt, med sølvagtig bark, som med tiden, nemt danner sprækker. Bladene er mørkegrønne.

Virkning og anvendelse : 
Valnød virker kolesterolsænkende. Nødderne spises i friske salater eller desserter. 
Valnødder kan syltes hele før skallen bliver hård. Af valnødderne udvindes en spiselig valnødde olie, der er en ikke tørrende olie, der bl.a. benyttes i sæber. 
I Kina indgår valnødderne i behandlingen af kort-åndethed, rygsmerter og smerter i benene og mod forstoppelse. Af bark, blade og skaller udvindes et brunt farvestof.

De knuste blade bruges mod hud udslæt og kan også fungere som insektbalsam.  

Mellisa anvender valnød i vores produkter fordi:
-
Valnød er meget adstringerende, opstrammende og et glimrende middel til mange forskellige hudlidelser og hudirritationer.  

Mellisa bruger valnød i Urtesalven, hvor den sammen med birk, stedmoderblomst, kamille, ægte kamille-blå-olie og zink giver en rigtig god salve til hud udslæt af rød, tør, kløende og irriteret karakter. Salven er et godt alternativ til behandling af eksem og psoriasis. Salven har vist sig at virke virkelig godt på mennesker som f.eks. børn der ikke har brugt binyrebarkhormon. Salven slår hududslættet ned, og heler huden, men ikke så hurtigt som binyrebarkhormon. Til gengæld kan man bruge Mellisa Urtesalve lige så ofte man føler behov. Salven har ingen bivirkninger.

Mellisa Urtesalve var vores første produkt, som blev fremstillet idet vi selv har psoriasis i familien. Siden har vi fremstillet et produkt som et glimrende i kombination med Urtesalven, nemlig Mellisa AHA-frugtkomplex Urtelotion. Urtelotionen er god at bruge om dagen idet den ikke fedter. Den sørger for en hurtig celleafstødelse så Urtesalven kan komme ind og virke f.eks. i aften og nattetimerne.  

 

 

 

Vindrue      Inci-navn Vitis Vinifera

Løvfældende, træagtig klatreplante optil 3 meter høj, med store håndlappede dekorative blade og lysegrønne blomster i klaser. 
Blomsterstandene afløses af drueklaser i forskellige farver, rød violette til grønne søde druer.

Hjemsted og dyrkning : 
Hører oprindelig hjemme i Sydeuropa og Vestasien, men dyrkes nu overalt hvor temperaturen tillader det. 
I Danmark dyrkes vindruer hovedsagelig i drivhus.

Anvendte dele : 
Bladene, frugterne og saften.

Indholdsstoffer : 
Flavonoider, garvestoffer, tartrater, inositol, karotin, kolin, sukker. Druerne indeholder vin- og æblesyre, sukker, pektin, garvestoffer, flavon-glycosider, antocyaniner,

A-vitamin. B1 + B2 og C-vitamin.

Virkning og anvendelse : 
Bladene er adstringerende og betændelseshæmmende. 
De kan indtages som afkog mod diarre og for kraftig menstruationsblødning, og som mundskyllevand ved blister.

De røde druer og bladene hjælper mod åreknuder, hæmorider og skrøbelige kapillærer.

Druerne er nærende og mildt afførende. 
At faste – kun spise druer – er afgiftende og indholdsstofferne i druer minder meget om blodplasmaet. De tørrede druer – rosiner – er slimløsende og blødgørende.  

Mellisa anvender Vindrue i vores produkter fordi:
-
Vindrue virker på huden adstringerende, blødgørende, kølende og beskyttende. 
- Vindrue indgår bl.a. i Mellisa AHA-frugtsyrekomplex, hvor den er med til at opløse døde hudceller, som gør huden grå og trist at se på. Når hudens døde celler fjernes, fremstår huden mere frisk og sund og huden er bedre til at optage næringsstoffer fra creme/ lotion når de døde hudceller er fjernet. Har man meget tør hud f.eks., er man tilbøjelig til at smøre  cremelag  på cremelag for at få den ubehagelige tørhedsfornemmelse til at forsvinde. Ofte får man ikke den gavn af cremen som man håber, fordi hudens døde hudceller tilstopper alle hudens porer.  At få renset huden for døde hudceller er basalt i al sund hudpleje. Frugtsyrerne fra bl.a. Vindrue er også god i plejen af fedtet, uren hud fordi der i de tilstoppede porer vil dannes filipenser. Ved næsten alle hudproblemer bør man jævnligt bruge AHA-frugtsyre-creme.  

 

 

Viol    Marts Viol      Inci-navn : Viola Odorate

Indtil 15 cm høj flerårig urt med rosetstillede, rundtakkede, hjerteformede blade og overjordiske udløbere, der danner nye rosetter og enlige, velduftende, blåviolette blomster.

Hjemsted og dyrkning : 
Martsviol hører hjemme i Middelhavslandene og Vestasien. Dyrket og forvildet i Danmark i haver og skove.

Anvendte dele : 
Blomster, blade og rod.

Indholdsstoffer : 
Fenol-glycosider, heriblandt gaultherin, saponiner, myrisin og violin, flavonoider, alkaloidet odorantin og slimstoffer.

Historie og folklore :  
Martsviol kendtes af læger i oldtiden som et effektivt bræk- og hostemiddel.

Nicholas Culpeper skrev i 17 århundrede at   ” Violer er kolde og våde, mens de friske og grønne, og de bruges til at køle enhver hede eller for høj temperatur kroppen måtte have udvortes som indvortes ”.

Virkning og anvendelse : 
Martsviol blomster og blade har en slimløsende virkning og virker let sveddrivende. 
De anvendes ofte som udtræk eller saft mod hoste, brystinfektioner og katar. 
Planten bruges i England mod bryst- og mavekræft. Roden er en kraftigere slimløser, men i større doser virker den som brækmiddel.  

Mellisa anvender Viol i vores produkter fordi:
-
Viol de samme positive egenskaber på huden som den beslægtede art Viola Tricolor / Vild Stedmoderblomst, - se herunder. 
- Viol virker anti-allergisk og antiseptisk. 
- Viol er en meget yndet duftplante, som giver en pragtfuld duft af viol.  

 

 

  Yucca

Teksten kommer snart

 

 


Copyright © 2000 Mellisa Naturkosmetik Aps  Senest opdateret: 26. marts 2009